Behandelingen

Zodra u plaats neemt...

Zodra u plaats hebt genomen in de behandelstoel zet ik uw schoenen op de Shoefresh, deze desinfecteert uw schoenen gedurende 5 minuten om deze vervolgens te verwarmen. Het desinfecteren door de Shoefresh helpt ook mycosenagels te voorkomen. Aan het begin van de behandeling bekijk ik uw voeten en bespreken we eventuele voetklachten. Wanneer u voor het eerst komt wordt er een anamnese afgenomen.

Waaruit bestaat een standaard pedicurebehandeling?

- huid en nagels worden gedesinfecteerd

- nagels worden op de juiste manier geknipt, eventueel ingroeiende nagel wordt behandeld en drukvrij gelegd

- eventueel worden likdoorn(s), eelt en kloven verwijderd

- nagels, eelt en kloven worden mechanisch afgewerkt en de nagelomgeving wordt gereinigd. Er wordt gewerkt met een pedicuremotor met spraytechniek, waardoor de behandeling vrijwel pijnloos is.

- Aan het eind van de behandeling maak ik uw voeten schoon met een warme kompres doek en tot slot worden uw voeten voorzien van een fijne crème voor een korte voetmassage. Ook krijgt u nuttige tips die u zelf thuis kunt toepassen.

Na de pedicurebehandeling kan een vervolgafspraak gemaakt worden, deze zal meestal na 5 -8 weken plaatsvinden.

Wanneer u eenmaal ervaren hebt hoe het voelt als uw voeten goed verzorgd zijn en er geen drukpunten meer in de weg zitten dan wilt u dit vaker ervaren. Stel het niet uit tot uw klachten erger worden en geef uw voeten de juiste verzorging.

De afgelopen jaren heb ik veel voeten behandeld, mijn specialisaties en technieken zijn:

- diabetische voeten

- reumatische voeten

- oudere voeten

- verwaarloosde voeten

- nagelreparatie

- nagelregulatie

- orthesiologie

- antidruktechnieken d.m.v. vilt